Több cikkben foglalkoztunk a pedagógus bérrendezés kérdésével, a Pedagógusok Demokratikus Szövetségének (PDSZ) kutatása szerint csak minden tizedik pedagógus kapta meg az előzetesen várt béremelést. Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője elmondta, hogy a tanárok többsége mindössze a fokozatához előírt minimumösszeget kapta meg.

Arcpirító, ami a tanárbérekkel történt

Egyelőre úgy tűnik, hogy a tanárok többsége elégedetlen azzal a fizetésemeléssel, amit kapott. A PDSZ kutatása szerint minden tizedik pedagógus kapott akkora béremelést, mint amire számított.Ha kíváncsi a részletekre

Sztojka Attila kormánypárti országgyűlési képviselő szerint a kormány ígéretének megfelelően idén minden tanár és tanári végzettséggel rendelkező, az oktató-nevelő munkát közvetlenül segítő személy átlagosan 32,2 százalékos bérfejlesztésben részesült. A hátrányos helyzetű térségekben dolgozók pedig további húsz százalékos emelést kaphatnak – írja az MTI.

Rétvári Bence, Belügyminisztérium parlamenti államtitkára egy képviselői kérdésre válaszolva kifejtette: jövőre 21 százalékos átlagos pedagógusbér-emeléssel számolnak. Az államtitkár kiemelte, hogy a terveik szerint 2022 és 2025 között átlagosan 93,5 százalékkal fog nőni tanárok és az óvódai dolgozók fizetése.