Folytatódik a 65. életévüket elért kórház főigazgatók eltávolítása, a napokban Flóris Istvánt a dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatójával közölték, hogy felmentik posztjáról –  írja a Népszava.

Decemberben két tucat intézményvezetővel közölték, hogy nem tartanak igényt a munkájukra. A lap úgy tudja: múlt pénteken munka megbeszélésre hívta Révész János, az országos kórházi főigazgató a baleseti intézet vezetőjét, akit korábban azzal bízott meg, hogy segítsen újraszervezni a zalaegerszegi traumatológiai ellátást. Erről a munkáról egyébként rendszeresen tájékoztatnia kellett az okfőt. Úgy tudjuk, a megbeszélésen gratuláltak a közelgő születésnapjához, hozzátéve, hogy akkor egyben fel is mentik a vezetői posztjáról.

A baleseti intézet munkatársait kedden tájékoztatták egy rendkívüli vezetői értekezleten. A bejelentés a résztvevőket váratlanul érte, az intézményvezetését ideiglenesen az orvosigazgatóra bízták, akit a a rapid váltás miatt a szabadságáról hívtak vissza.

Velkey György,Magyar Kórházszövetség elnöke a kórházigazgató váltásokkal kapcsolatban azt mondta: a Kórházszövetséget is nagyon váratlanul és kellemetlenül érintette ez a döntés. Ha kérdezték volna, ő azt tanácsolta volna, hogy egy ilyen váltás semmiképpen ne előkészületlenül és semmiképpen ne az év elején történjék.