A Balaton Sound-on fesztiválozók ismét megmozgatták a talajt! Dimitri Vegas & Like Mike okozta a legnagyobb földrengést ma este – írja hivatalos Facebook-oldalán a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Mindehhez mellékelték is a felvételt a földrengésről, amelyet tihanyi állomásuk regisztrált.

A testvérek alkotta belga DJ-páros Dimitri Vegas & Like Mike voltak a Zamárdiban megrendezett Balaton Sound fesztivál szombat esti sztárfellépői.

A két elektronikus, EDM műfajban alkotó DJ védjegye, hogy szeretik speciális módon megmozgatni a közönséget, egész pontosan „ugráltatják” a koncertjeiken résztvevőket. Ezúttal is ez történt: a buli során egyszerre ugrált a zene ütemére a több ezres tömeg.

 

Ezt rögzítette és tette közzé a szeizmológiai intézet.

Földrengések rázták meg Magyarországot

Az első becslések szerint 5-ös magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Aradtól 12 kilométerre június 6-án, helyi idő szerint 19.26 perckor. A földmozgás hatásait Magyarország több pontján is érezni lehetett – közölte az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Bővebben --->