A vádirat szerint az elkövető postásként tevékenykedett egy vármegyei településen. Az asszony két személyről is tudta a körzetében, hogy elhunytak, ám amikor észrevette, hogy a haláluk után is érkeztek számukra a kifizetendő összegek, úgy döntött, hogy azokat megszerzi magának. A kifizetési bizonylatokat a hozzátartozóik nevében írta alá.

Mindezt közel fél éven át, 2022 júniusa és decembere között csinálta a vádlott, ezidő alatt összesen mintegy 280 ezer forintot tartott meg, a meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozás során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette – közölte a vármegyei főügyészség.

Az ügyészség a súlyosabban minősülő sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítványozta, hogy hozzon a Járásbíróság büntetővégzést az ügyiratok alapján, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szab ki és hosszabb időre eltiltja őt a kézbesítői foglalkozástól.

A kézbesítés hátulütői: tömött postaládák, elveszett névkiírások

A nyári szabadságok alatt könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy-egy csomagot jóval később vehetünk csak át. Mi a teendőnk?