V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a forrásra egyaránt jelentkezhetnek külhoni és hazai pályázók is.

A miniszterelnöki biztos szerint elektronikus és nyomtatott kiadványok, fénykép sorozatok és filmek készítésére, új vagy meglévő honlap létrehozására vagy fenntartására, valamint rendezvények megvalósítására használható fel a keretösszeg az első célterületen.

A második célterületen a pályázók felső tagozatos és középiskolák diákoknak szervezhetnek vetélkedőt, valamint a nemzeti értékek adatainak feltöltésére használhatják az agrártárcához tartozó értéknyilvántartó felületen.

pályázat harmadik pilléreként ismét meghirdetik a "Hagyomány a divatban - viselet másként" elnevezésű felhívást is. V. Németh Zsolt közölte, hogy a felhívás részeként olyan ma is hordható viseletek megalkotását támogatják, amelyek formavilágban, díszítésben, technikában vagy épp anyaghasználatban az ősi viseletet idézik meg.

Csipkével és kiflivel bővült a hungarikum-gyűjtemény

Új elemekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár – jelentette be Nagy István agrárminiszter.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->