A helyi önkormányzatok jogszerű gazdálkodásának helyreállításáért felelős önkormányzati csődbiztosításról szóló kormányrendelet tervezete szerint az önkormányzati csődbiztost a kormányhivatal vezetőjének határozatával jelölik ki, a most vitára bocsátott tervezet pedig a csődbiztos kijelöléséhez és a feladatellátáshoz szükséges részletszabályokat tartalmazza.

Dukai Miklós önkormányzati államtitkár az MTI-nek azt mondta, hogy a végrehajtási rendelet tervezete a csődbiztos díjazására, jogállására és feladataira, valamint az önkormányzati csődbiztos kirendelésével összefüggésben az önkormányzat kötelezettségeire vonatkozó szabályokat is tartalmazza.

Előírja továbbá a rendelettervezet azt is, hogy az önkormányzat polgármestere, jegyzője, valamint az önkormányzat képviselő-testülete által a közszolgáltatások ellátására létrehozott költségvetési és gazdálkodó szervek számára az önkormányzati csődbiztosnak biztosítandó tájékoztatási, betekintési, beengedési és együttműködési kötelezettségeket – tette hozzá.

Az államtitkár szerint az elmúlt időszak, azaz a járvány és az orosz-ukrán háború, valamint a szankciók szükségessé tették, hogy megújítsák a helyi önkormányzati adósságrendezési eljárásával kapcsolatos törvényi szabályozást.

Perre megy az önkormányzat, nem akarnak hulladéklerakót

A sárbogárdi ipari terület egy része a Jüllich Technology Zrt. tulajdonában van, így az a csarnok is, ahol egy dél-koreai érdekeltségű cég, mint bérlő, lítiumion akkumulátorokat tárol Az ügyben petíciót is indítottak a városban.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->