Csökkent a vállalatvezetők optimizmusa, de a home office-t sem nézik már jó szemmel
Csökkent a vállalatvezetők optimizmusa, de a home office-t sem nézik már jó szemmel

Csökkent a vállalatvezetők optimizmusa, de a home office-t sem nézik már jó szemmel

Kilencedik éve publikálja a KPMG a világ legnagyobb vállalatvezetőinek véleményét a gazdaság állapotáról, kilátásokról, tendenciákról. Egyértelműen elmondható, hogy minden régióban csökkent az optimizmus, ahogyan az is, hogy az elmúlt egy év slágerkifejezése a polikrízis volt – mondta a KMPG Magyarország vezérigazgatója. Rózsai Rezső szerint ugyanakkor az is fontos megállapítás, hogy a fókusz, illetve a problémák prioritása regionálisan változó. 
Gáll Csongor, 2023. november 28. Fotó: Economx / Economx.hu

 

Sokkhatás érte az elmúlt években a világgazdaságot. A KPMG CEO Outlook felmérése során megkérdezett 1300 cégvezető elmondta, a tavalyi évhez képest idén már kevésbé derűlátóak a saját vállalataik növekedési kilátásaival kapcsolatban. Rózsai Rezső szerint ugyanakkor az mindenképp megnyugtató, hogy a jelenlegi – számos makrogazdasági és geopolitikai – kihívás ellenére, a középtávú bizalom a világgazdaság alakulásában továbbra is erős.

 

Az idei felmérés egyértelműen bizonyította, hogy az ESG már stratégiai fontosságú szempont a vállalatok számára, ellentétben a korábbi évekkel, amikor a legtöbben még csak ismerkedtek a mozaikszó mögötti valódi üzleti szemlélettel. Ez azt is eredményezi közvetlenül, hogy

a kapitalizmus – eddig megkérdőjelezhetetlennek tartott – alapvetései változtak meg.

A piaci szereplők jelentős része ugyanakkor nemcsak megértette, hanem el is fogadta, hogy nem mindig a rövid távú siker a célravezető.

A tanulmány egyik legérdekesebb következtetése ugyanakkor mindenképpen az, hogy a pandémia által kényszerűségből tömegesen bevezetett otthoni munkavégzés rövid időn belül drámaian visszaszorulhat. Rózsai Rezső szerint a tendencia érthető, hiszen meg kell találni az egészséges egyensúlyt a munkavégzés helyszínei között. Ennél szigorúbban fogalmaznak a külföldi cégvezetők, hiszen ők a bejárás motiválását, bizonyos esetekben a home office háttérbe szorítását tartják inkább napirenden.  

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Csökkent a vállalatvezetők optimizmusa, de a home office-t sem nézik már jó szemmel

Kilencedik éve publikálja a KPMG a világ legnagyobb vállalatvezetőinek véleményét a gazdaság állapotáról, kilátásokról, tendenciákról. Egyértelműen elmondható, hogy minden...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.