Az összeurópai FTSEurofirst 300 index 0,27 százalékkal, a STOXX 600 index 0,32 százalékkal, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,47 százalékkal zárt magasabban. Az FTSE 100 index Londonban 0,37 százalékkal, a frankfurti DAX 0,22 százalékkal végzett magasabban, a CAC 40 Párizsban 0,52 százalékkal erősödött zárásra. A milánói FTSE MIB 0,66 százalékkal, a madridi IBEX 35 index 1,25 százalékkal emelkedett a csütörtöki zárásra.

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal. A londoni index közel két százalékkal, a frankfurti, párizsi és madridi indexek több mint hat százalékkal, a milánói pedig tizenegy százalékkal emelkedett az év eleje óta.

Az olajár már a negyedik napja csökkent csütörtökön, jórészt a geopolitikai aggodalmak enyhülését tükrözve.

Ehhez csütörtökön hozzájárult még az amerikai készletek nem várt mértékű növekedése is. Mindazonáltal az év eleje óta a WTI ára 16 százalékkal, a Brent ára 15 százalékkal emelkedett. A WTI az európai kereskedési idő végén hordónként 82,25 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,53 százalékkal, a Brent pedig hordónként 86,66 dolláron 0,72 százalékkal alacsonyabban.

Az arany spot ára unciánként 2384,23 dollár 0,97 százalékkal nőtt. A dollárindex 0,07 százalékkal emelkedett 106,02 pontra, az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0663 dolláron. Az arany az év eleje óta 13 százalékkal drágult, pár napja unciánként 2431,53 dolláron állította be történelmi csúcsát. A dollárindex az év eleje óta négy és fél százalékkal emelkedett, az euró a dollárral szemben három és fél százalékkal gyengült.

Egyelőre dől a pénz, de ennek még rossz vége lesz

Óriásit kaszáltak az amerikai nagyvállalatok, mégis egyre több az intő jel.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!