Este hét óra előtt az eurót 377,36 forinton jegyezték a reggeli 379,42-höz képest. A dollár jegyzése 346,42 forintról 343,02-re, a svájci franké 393,60-ról 391,21-re csökkent.

A kedd esti jegyzésével 1,3 százalékkal áll erősebben a forint a novemberi kezdésnél az euróval, 5,1 százalékkal erősebben a dollárral és 1,5 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

 

 

 

Na még csak ez hiányzott, uniós szabály miatt durván drágul a kakaó és a kávé is

Sok még a bizonytalanság a júniusban érvénybe lépett uniós szabályozással kapcsolatban, amely alapján tilos részben vagy egészben erdőirtásra visszavezethető termékekkel kereskedni az Európai Unió területén. 2024 végéig egy átmeneti időszak van érvényben, két szervezet is arra mutatott azonban rá, hogy a hatalmas elraktározott kávé- és kakaómennyiség miatt nagy lehet még a kavarodás. A szakértő szerint egyelőre sok a homályos pont, az viszont szinte biztosra vehető, hogy a fogyasztóknak meg kell majd fizetni az uniós zöldítés árát.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!