Az elmúlt hét napban mintegy öt százalékkal esett vissza a 100 legnagyobb digitális eszköz értéke, ami április óta a legmeredekebb csúszás.

A Bloomberg adatai szerint a Bitcoin 4 százalékot esett, hétfőn délelőtt 61 ezer 153 dolláron kereskedtek vele Londonban, ami több mint egyhavi mélypontot jelent. A piaci érték alapján a vezető token a hat napja tartó kiáramlási sorozatnak köszönhetően az amerikai ETF-ekből kiáramló összegek miatt jutott ki a piacra.

A megnövekedett eladási nyomástól való félelmet tetézi, hogy a japán Mt. Gox kriptotőzsde bejelentette, hogy júliusban megkezdi a Bitcoin és a Bitcoin Cash visszafizetését.

A kriptodevizákba vetett bizalom épp akkor látszik megtörni, amikor a legnagyobb kérdés az, hogy képes lesz-e gyorsan csökkenteni a Federal Reserve a jegybanki alapkamatot. Egyes elemzők a lap szerint úgy tartják, hogy a digitális eszközök visszaszorulása intő jel lehet a szélesebb körű kockázatvállalási hajlandóságot tekintve.

A FalconX kutatási vezetője úgy látja, hogy a kriptopiac jelenlegi dinamikáját az alacsony volatilitás, a puha volumenek, valamint a kiegyensúlyozatlan rendelésállományok jellemzik, ilyenkor pedig az árak a tartományuk szélére mozdulnak.

Néhány sarkalatos ponton különösen szembetűnő a visszaesés: az Ether és a Solana heti csökkenése a leghosszabb ideje tartó mínusz a tavalyi év, illetve 2022 óta.

Jön a Hármas Boszorkányság, kaotikus napok elé nézünk

Az elmúlt héten új történelmi csúcsot értek el a vezető amerikai tőzsdeindexek, részben a kedvező inflációs adatoknak köszönhetően. Pénteken olyan jelenség várható, amely mindent felboríthat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!