Hozzátették, hogy bár a BUX áprilishoz képest május végére kissé visszaesett, azonban a mutató május 27-én elért 69 803 pontos záróértéke napi rekord a hazai tőzsdetörténetben.

A közlemény szerint a legnagyobb, 158,5 milliárd forint értékben májusban is az OTP Bank részvényeivel kereskedtek, a bankpapír árfolyama a múlt hónapban 4,9 százalékkal csökkent.

Richter forgalma 57,2 milliárd forint volt, a gyógyszeripari társaság részvényeinek árfolyama 2,6 százalékkal gyengült. A Mol 38,4 milliárd forintos forgalmat ért el, az olajipari vállalat árfolyama 7,3 százalékkal esett vissza. 

A közepes kapitalizációval rendelkező vállalatok és a kispapírok közül a Delta Technologies Nyrt. zárt különösen erős hónapot, 93 százalékos növekedéssel.

Arra is kitértek, hogy a BÉT és az MBH Bank a múlt hónapban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatása.

A befektetési szolgáltatók sorrendjében májusban is a Wood & Company zárt az élen 167,1 milliárd forinttal. A második helyen álló Concorde 130,5 milliárd, a sorrendben harmadik Erste 97,8 milliárd forintos forgalmat bonyolított – írja az MTI. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!