Az eurót reggel hét órakor 393,94 forinton jegyezték az előző esti 394,88 forint után, a dollár jegyzése 360,29 forintra csökkent 363,61-ről, a svájci franké 406,90-re 408,17 forintról.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 0,2 százalékkal áll gyengébben a hét eleji kezdésnél az euróval szemben, 0,2 százalékkal erősebben a dollárral és 0,3 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Egy hete, március 14-én reggel 396 körül indult az euró jegyzése, majd a délelőtti kereskedés során 394 alatt is volt az árfolyam, de aznap délután ismét gyengülni kezdett a forint, miután csalódást keltő inflációs adat, valamint erős kiskereskedelmi adat érkezett az Egyesült Államokból. A dollár erősödése pedig feltörekvő piaci deviza révén a forintnak is keresztbe tett.

Az esti órákra megnyugodtak a kedélyek, az euróval szemben a 395,8-as szinten állt az árfolyam, egy dollárért pedig 363,5 forintot kellett adni.

A márciusi kezdéshez képest 0,3 százalékkal gyengébb az euróval, 0,8 százalékkal erősebb a dollárral és 0,9 százalékkal erősebb a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta 2,7 százalékkal gyengült a forint az euró, 3,7 százalékkal gyengült a dollár és 1,3 százalékkal erősödött a svájci frank ellenében.

 


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!