A részvénypiac forgalma 10,0 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi tőzsdéken uralkodó jó hangulat ellenére a BUX-index minimálisan esett, a Richter árfolyamának csökkenése miatt. Bár nem érkezett különleges hír a Richterre.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a gyógyszergyártó árfolyama átlag alatti forgalomban esett, a blue chipek közül a legkisebb forgalmat a Magyar Telekom érte el.

Az elemző közölte, a Mol és az OTP európai társaik alatt teljesített, pedig szerdán még felülteljesítő volt mindkettő.

A Mol 4 forinttal, 0,17 százalékkal 2400 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,54 százalékkal 16 670 forintra erősödött, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 424 forintra esett, forgalma 88,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,10 százalékkal 8100 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3767,66 ponton zárt csütörtökön, ez 18,36 pontos, 0,49 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!