Május óta utolsóként már a Yettel is elkezdte fokozatosan lekapcsolni a 3G-hálózatát, először a Balaton és a Velencei-tó környékén, szeptember 11-én pedig Nyugat-Magyarország területén.

November 13-án azonban a folyamat végére érnek, az egész országban lekapcsolják a 3G-t, ezzel egy korszak zárul le Magyarországon.

A szolgáltató megjegyzi, hogy a továbbiakban 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkeznie a felhasználóknak ahhoz, hogy minden szolgáltatás gond nélkül elérhető legyen.

a 3G megy, az 5G viszont nem nagyon jön

A 4G lefedettség már teljesnek mondható Magyarországon, az 5G azonban a Telekom lefedettségi térképe alapján még hézagos.

A HWSW azt írja, hogy a Yettel jogelődje, a Pannon GSM 2005 október 10-én indította el a kereskedelmi 3G-szolgáltatását, előttük a T-Mobile, majd később a Vodafone is beállt a sorba. Elsőként pedig a Magyar Telekom kapcsolta le, 2022 nyarán. az 5G lefedettség elterjedése ugyanakkor ezzel párhuzamosan jelentősen felgyorsult.

 

 

 

Nagyot kaszált a 4iG a Vodafone felvásárlásával

Csökkenő forgalom mellett esett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 55 504,98 ponton zárt pénteken, 2,47 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.
Bővebben--->