Az új változatban, az Androidos és az iOS-es telefonok egyaránt, figyelmeztet mostantól a rendszer, ha 150 méterrel a kritikus pont előtt változik a sebességkorlátozás. Ezt egyes korszerű autók már az applikáció nélkül is tudják, a régebbi gépkocsik azonban nem.

Szintén újdonság, hogy a navigációs alkalmazás mostantól jelezni fogja, ha éles kanyarhoz vagy fizetős útszakaszhoz közeledünk, emellett Franciaországban, Észak-Amerikában és Mexikóban azt is jelzi, ha a kijelölt útvonalon rendőr- vagy tűzoltóautó áll – írja a Totalcar.

Azok az autósok, akik turistaként járnak a környéken, szintén hasznos lehet a kerülőút-navigátor. Ennek a lényege, hogy jelzést kapnak arról, hogy mikor, hol és merre kell kanyarodniuk, többsávos út esetén pedig arról is tájékoztatást kapnak, hogy melyik sávon közlekedjenek.

Emellett a rendszer mostantól alkalmazkodik a felhasználó kedvenc útvonalaihoz, ahelyett, hogy a lehető legrövidebb útvonalat ajánlaná fel.

Hogy mikor jelennek meg a bejelentett szolgáltatások, és melyik országban országban lesznek pontosan elérhetők, az eddigi hírek alapján nem ismert.

 

Nagy dobással rukkolt elő a Google Maps

Több innováció érkezik a Google Térkép felhasználói számára. Az egyik egy eddig megoldatlan navigációs problémára ad választ.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább--->