A cég szerint a strukturált hibrid megközelítés a leghatékonyabb, és az iroda 80 kilométeres körzetében élőket hetente legalább kétszer személyesen berendeli – számolt be a BBC.

Ez a legújabb lépés, hogy visszaszorítsák a koronavírus óta elburjánzott rugalmas munkavégzési formákat.

Az Amazon és a Disney is azok közé a cégek közé tartozik, amelyek csökkentették a távmunkában tölthető napok számát.

A home office valójában nem is létezik: vagy mégis?

A munkavállalók jelentős része ma már elvárja az otthoni munkavégzés lehetőségét, sokaknál kiemelt szempont az álláskeresésnél a rugalmasság. Szakmai körökben mégis élénk vita folyik arról, hogy a home office törvényszerű lehetőség-e, pedig a munka törvénykönyve világosan fogalmaz.
Bővebben >>>

Jelentős az igény a távmunkára

A távmunka elterjedtebb az angol nyelvű országokban, és sokkal kevésbé jellemző Ázsiában és Európában.

Felmérések szerint a munkavállalók még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy bizonyos mértékig otthonról dolgozhassanak. Az Egyesült Államokban, ahol a Zoom székhelye található, a munkavállalók mintegy 12 százaléka teljesen távmunkában dolgozott júliusban, míg további 29 százalékuk hibrid munkavégzést folytattak.

 

Vége a sikernek: több mint ezer dolgozóját bocsátja el a Zoom

A Zoom alkalmazotti létszáma a koronavírus járvány miatt 2020-tól folyamatosan növekedett, egészen mostanáig – 2023-ban a dolgozók 15 százalékának mond fel a vállalat. A cég döntését a világgazdaság kiszámíthatatlan helyzetével indokolta. Bővebben>>>

A világjárvány előtt az Egyesült Államokban az otthonról ledolgozott napok aránya csak mintegy 5 százalék volt, de a vírus felforgatta a munka világát.

Világszerte a munkavállalók rugalmasabb munkarendre vágynak, mint amit a munkáltatók optimálisnak tartanak.

A Zoom közölte, továbbra is a legnagyobb tehetségeket fogja alkalmazni, függetlenül attól a helytől, ahonnan végezni tudják a munkát. A tavalyi év végén a vállalat mintegy 8400 embert foglalkoztatott, akiknek több mint fele az Egyesült Államokban dolgozott.

Az Egyesült Királyságban nemrég nyitotta meg új londoni irodáját, ott mintegy 200-an dolgoznak a Zoomnak.

A cég szerint az új politika elősegíti, hogy saját technológiáikat használják, folytassák az innovációt, és támogassák nemzetközi ügyfeleiket.

A távmunka elterjedése arra késztette a Zoom riválisait, például a Microsoftot, hogy frissítsék videós kínálatukat, amivel nyomást gyakoroltak, hogy a Zoom újabb fejlesztésekkel álljon elő, pedig a vállalat vezető szerepet töltött be a területen.

Sokan felmondanak, ha nem kapnak home office-t

A munkavállalók legalább felének létfontosságú a rugalmas munkaidő egy felmérés szerint. A munka jövője egyre inkább az infokommunikációs megoldásoktól, például a nagy sebességű, világszerte elérhető mobilkapcsolatoktól függ. Bővebben >>>