Magyarországon is megkezdte működését a ReJoy, a felújított okostelefonokat értékesítő startup – írja közleményében a cég. A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) 300 különböző modelljét értékesítik honlapjukon. A szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően 12 hónapos garanciát vállalnak mindegyik készülékre, beleértve minden alkatrészt és az akkumulátort is.

A piacteret egy romániai startup, a Flip Technologies üzemelteti, amely kifejezetten használt és felújított okostelefonok online adás-vételére specializálódott. Az összes, általuk értékesített mobiltelefont szakemberek ellenőrzik egy 30 lépéses tesztelési folyamat során, és ha szükséges, javításokat is végeznek. Azok a vásárlók, akik felújított telefont rendelnek, jelentős összeget spórolhatnak egy új készülék árához képest, miközben a környezet megóvásából is kiveszik a részüket, hiszen vállalják, hogy új életet adnak egy-egy használt okostelefonnak.

 

 

 

A vásárlókat a Rejoy-nál is megilleti az elállás joga, tehát az újonnan vásárolt, felújított mobiltelefont a megrendelés kézhezvételét követő 30 napon belül visszaküldhetik (ingyenesen, futárszolgálaton keresztül), ha nem elégedettek a készülékkel.

A román és bolgár piacon eladott több mint 100 ezer telefon alapján a Rejoy-on keresztül eladott okostelefonok több mint 75 százaléka iPhone és Samsung okostelefon volt.

Az elérhető telefonokat esztétikai állapotuktól függően négy kategóriába (Újszerű, Kiváló, Nagyon jó, Jó) sorolják. Az Újszerű állapot azt jelenti, a telefont gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egy vadonatúj telefontól, a Kiváló és a Nagyon jó állapot a legjobb ár-érték arányt kínálja, míg a Jó állapotban lévő készülék is ugyanolyan jól használható, mint egy új telefon, de a használat apró nyomai láthatók rajta. A telefonok adatlapjain mindig megtalálhatók konkrét fotók is az adott készülékről.

Nem csak eladják, meg is veszik

A Rejoy.hu-n található összes okostelefon akkumulátorának élettartam-státusza 85% feletti, és kevesebb mint 600 feltöltési cikluson esett át. A töltési ciklusok száma azért rendkívül fontos, mert ez a legjobb mutatója egy akkumulátor állapotának. Azoknak az ügyfeleknek, akik még jobb akkumulátorokra vágynak, lehetőségük van arra, hogy bizonyos telefonokhoz vadonatúj telepet kérjenek felár ellenében - ami az ügyfelek körében népszerű lehetőség.

A webáruházban az emberek (és a cégek) meglévő okostelefonjaikat is eladhatják, miután kitöltöttek egy rövid kérdőívet a készülék aktuális állapotára vonatkozóan: a modell és a készülék állapotától függően tesznek ajánlatot a telefonra. Az eladó 1-3 munkanapon belül hozzájuthat a pénzéhez, miután a cég megkapta és letesztelte a készüléket, vagy megvárhatja, amíg a készüléket egy másik ügyfél megvásárolja. Az utóbbi lehetőség jobb árat kínál, és a Rejoy 30 nap után akkor is fizet, ha a készüléket még nem adták el.

A vállalat ingyenes szállítást biztosít a magyar ügyfeleknek: a vásárlók a megrendelés visszaigazolásától számított átlagosan 1-3 munkanapon belül megkapják a megrendelt felújított telefont. Magyar nyelvű, online ügyfélszolgálatot is működtetnek, amely hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között érhető el e-mailben és a közösségi oldalakon keresztül.

A platformot a Flip Technologies üzemelteti, amelyet 2019 decemberében indított három 25 és 28 év közötti fiatal vállalkozó Romániában. A Flip Technologies 8 millió euró értékű befektetést vonzott az eMAG Venturestől. A vállalat 2022 júniusa óta Flip márkanév alatt működik Bulgáriában is, Magyarország pedig a harmadik ország, amelyen jelen van, és továbbra is folytatja gyors terjeszkedését a nemzetközi piacon.