A megbeszélésen részt vett Jim Lu, a Huawei európai elnöke, Gao Weijie, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, valamint Jason Xie, a magyar leányvállalat vezérigazgatója.

A Huawei valamennyi üzletágával jelen van Magyarországon, itt működik a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártóbázisa, a Huawei Európai Ellátó Központ, ahol több mint kétezren dolgoznak.

Áttekintették a világ és benne Magyarország gazdaságának digitális kihívásait, kiemelt figyelmet fordítva a digitális átállásra és az ehhez kapcsolódó kormányzati programokra.

Kínai segítséggel lett élharcos Magyarország

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megállapodott a kínai technológiai óriáscéggel a SEEDs nevű ösztöndíjprogramról. A Huawei segíti a hazai 5G hálózatfejlesztést, amivel a kormány célja, hogy a háztartások 90 százalékának legyen internet-elérése. Bővebben>>>

Elengedhetetlen a technológiai infrastruktúra fejlesztése

Nagy Márton megállapította, a globális gazdasági bizonytalanság közepette különösen nagy szükség van olyan stratégiai partnerekkel való együttműködésekre, mint a Huawei.

A megbeszélés központi témája a kormány Nemzeti Digitalizációs Stratégiája (2022-2030) volt, illetve a Huawei lehetséges részvétele a magyar gazdaság digitális átállásában.

A felek megállapították, hogy elengedhetetlen egy gyors fejlődést lehetővé tevő, magas színvonalú hazai technológiai infrastruktúra létrejötte.

Nagy Márton a találkozón kijelentette, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legjobban teljesítő tíz országa közé akar kerülni a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve is.

Ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, magas színvonalú technológiát képviselő partnerek, mint a Huawei. A felek egyetértettek abban, hogy keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is