Mielőtt elajándékoznánk vagy bárkinek is tovább adnánk a laptopot, először érdemes meggyőződni arról, hogy működik-e még.

Szakszerű javításra leginkább akkor lehet szükség, ha az alaplap meghibásodott, vagy az akkumulátor lemerült – írja a Piac&Profit.

Az oldal megjegyzi azt is, hogy érdemes lehet visszaállítani a gyári beállításokat, mielőtt továbbadnánk a laptopot valakinek, ám még mielőtt ezt megtennénk, ellenőrizzük, hogy maradtak-e rajta olyan fontos fájlok vagy dokumentumok, amiket el szeretnénk menteni. Ilyenek lehetnek a  munkahelyi fájlok, videók és fényképek.

Ha mindezek után sem működne úgy a laptop, mint újkorában, érdemes néhány hardvert kicserélni benne. A lap szerint főként a tárhelyet és a memóriát érdemes frissíteni, bővíteni, a merevlemez-meghajtókat a tízszer gyorsabb és jóval megbízhatóbb SSD-kre lecserélni.

Ha pedig a gyermekeinknek szánjuk az eszközt, akkor akár olyan programokat is telepíthetünk rá, amelyekkel egy játékra szánt, azaz gaming laptoppá alakíthatjuk át. Emellett pedig mindenképpen érdemes lehet gyerekzárat és szülői szűrőprogramokat is telepíteni a gépre, hogy megóvjuk a gyermekünket a káros tartalmaktól.

Veszélyben a laptopok akkumulátora, ám a nagy baj elkerülhető

A laptopok illetve notebookok egyik legnagyobb előnye, hogy hordozhatók. Ráadásul egyre kisebb fogyasztás mellett egy nagyobb a teljesítményük, sőt, már a hűtési megoldások is egyre hatékonyabbak. Csakhogy az akkumulátorukra vigyázni kell.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→