Az igazgató szerint a legfontosabb tényező az, hogy a mesterséges intelligencia (MI) egy „élő, lélegző dolog”, amivel már több ezren foglalkoznak.

Az év elején Dimon arról írt, hogy a mesterséges intelligencia „rendkívüli és úttörő.” A Wall Street-i óriás február és április között több mint 3500 kapcsolódó pozíciót hirdetett meg – írja a Finextra.

A Bloombergnek adott interjújában Dimon azt mondta: minden alkalmazásban és adatbázisban alkalmazni fogjuk a technológiát. Hozzátette, előfordulhat, hogy az embereket fogja helyettesíteni, mivel nagyrészt az összes részvényfedezeti ügyletet képes elvégezni. Ugyanakkor reméli, hogy az embereket a bankon belül át lehet majd csoportosítani.

„A technológia mindig is helyettesítette a munkahelyeket. A gyermekeink 100 évig fognak élni, és nem lesz rákjuk – a technológia miatt. És szó szerint valószínűleg heti három és fél napot fognak dolgozni" – fogalmazott Dimon.

A vezérigazgató elismerte, hogy vannak az MI-nek negatívumai, beleértve, hogy rossz emberek rossz dolgokra használják, de ennek végül jogi korlátai lesznek.

Hatalmasat kaszálhat a First Republic-üzletből a JP Morgan

A JP Morgan a közelmúltbeli bankválság egyik legnagyobb haszonélvezőjévé vált a nagyobb intézményekben biztonságot kereső ügyfelek betétáradatának köszönhetően. A legnagyobb amerikai hitelező arra számít, hogy nettó kamatbevétele 84 milliárd dollárra emelkedik.
Bővebben--->