A Coca-Cola 3000 ízvilágának és csomagolásának kialakításában is a mesterséges intelligencia működött közre. Onana Vlad, a Coca-Coca Company globális stratégiai igazgatója szerint az új üdítő reményeik szerint ugyanolyan frissítő lesz, mint a többi. Ezért górcső alá veszik, milyen lehet a jövőben a kólák íze és milyen élményeket adhat.

A csomagolás magenta, ibolya-, cián és ezüstszíneket tartalmaz, melyek futurisztikus dizájnt adnak a doboznak, amire egy, a Creations Hub-ra vezető QR-kód is felkerült, ahol saját fotóinkkal megnézhetjük, hogy képzeli el a jövőt a mesterséges intelligencia.

Az Index megjegyzi, hogy az italgyártók között először a magyar Hell vetette be a mesterséges intelligenciát. A megalkotott íz a tuttifrutti & berry-blast kombináció lett, melynek minden elemét, összetevőjét, de a dizájnt és a marketingeszközöket is az AI tervezte.

A mesterséges intelligencia három ízvariációt alkotott, melyet a vállalat technológiájával digitalizált, vagyis mindhárom ízt meg is kóstolta., végül prediktív intelligenciával eldöntötte, melyik íz a befutó.

 

Még nem látjuk a mesterséges intelligencia veszélyeit, de mire meglátjuk, már késő lesz

Ideális esetben az Európai Unió év végére készülhet el a mesterséges intelligencia használatát szabályozó uniós jogi keretek végső szövegével. Az ECNMX AI Summit 2023 című rendezvényén zajlott kerekasztal-beszélgetésen azonban felmerült, hogy a törekvés már eleve kudarcra ítéltetett: nem látszik még igazán, melyek is lesznek a mesterséges intelligencia igazi veszélyei, mire pedig világosabban láthatnánk, addigra lehetetlen lesz olyan szabályozást életbe léptetni, amely visszavághatná a már kialakult rendszer vadhajtásait.
Bővebben--->