Májusban mutatkozhatnak be Google új középkategóriás Pixel telefonjai: a Pixel 8a jobb kijelzővel, gyorsabb töltéssel rendelkezik és DisplayPort támogatást is kap, 27 Wattos gyorstöltéssel, ráadásul elérhető áron.

A MobilArena az Android Authority-re hivatkozva azonban azt írja, hogy az eddig előkészített virtuális garanciajegyek alapján az eddigi 21 ország mellett további 10 piacon is elérhető lesz az új készülék, köztük Magyarországon is.

Hazánk mellett Litvániában, Lettországban, Finnországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában is piacra dobhatják.

Ugyan a lap megjegyzi, hogy az információ nem hivatalos, ám amelyik piac garanciapapírokat készít elő, az esetek többségében készüléket is kap.

Az egyik legnagyobb rivális

Az Android operációs rendszert tulajdonló és fejlesztő Google a Pixel telefonjával hasonló politikát folytat, mint a konkurens Apple az iPhone modellek esetében: hosszú szoftveres támogatási idő, kiváló kamera, valamint jó optimalizáció és integrált szoftverek jellemzik a készüléket, csak úgy, mint az iPhone-okat. Ráadásul legelőször ezen a készülékeken jelennek meg az Android legfrissebb verziói.

Gigászi megállapodást köthet az Apple és a Google

Sajtóértesülések szerint az Apple fontolóra vette, hogy az iPhone-okba építi a Google mesterséges intelligencia modelljét, a Geminit. A lehetséges üzleti megállapodás részletei ugyanakkor nem ismertek. A Bloomberg azonban úgy tudja, hogy még idén megtörténhet a szoftver licencelése.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->