A Gmail-felhasználóknak van lehetőségük az e-mail visszavonásra. Nem korlátlan ideig, de a funkció így is nagyon hasznos lehet. Érdemes lehet maximálisan kihasználni az opciót, és úgy beállítani, hogy a lehető legtovább a rendelkezésedre álljon a hasznos funkció.

A Gmail felületén a levél elküldése után automatikusan felugrik egy kis ablak, visszavonás gombbal ellátva. Alapesetben csak 5 másodpercig látszik, de ez egy egyszerű beállítással növelhető. A beállítások ikonon belül az összes beállítás megtekintésére kell kattintani – írja a Femina.

A 30 másodperc több mint az 5 másodperc

Itt az általános fülön a küldés visszavonása opcióra kell kattintani. A legördülő listában kiválaszthatjuk, hogy egy e-mail elküldése után 5, 10, 20 vagy 30 másodpercig legyen elérhető a visszavonás gomb. Itt érdemes a leghosszabb időt beállítani.

A címzett ilyenkor nem kapja meg a levelet, és jelzés sem érkezik számára arról, hogy küldtünk valamit, de visszavontuk. A visszavont levél a piszkozatok mappában várakozik, míg útjára nem engedjük. Mobilalkalmazásban is ugyanez az eljárás követendő.

Tényleg megszűnik a Gmail? Kitört a pánik

Futótűzként terjedt el a közösségi médiában, hogy a népszerű levelezőrendszer augusztustól megszűnik. Az ügyben a Google is megszólalt.

A részletekről ITT írtunk bővebben.