Április 23-tól már a tíz darabos gyűjtőjegyet is megvásárolhatjuk a BudapestGO alkalmazásban, a papíralapú jegyekhez hasonlóan 4 ezer forintos áron. A jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel.

A BKK tájékoztatása szerint a digitális gyűjtőjegyek megjelenéséhez frissítenünk kell az applikációt annak legfrissebb verziójára. Ezután pedig, az eseti jegyekhez hasonlóan, a járművek ajtaján érvényesíthetjük az új jegytípust az alkalmazás Widget funkciójával, a járatokon és a metróbejáratoknél kihelyezett NFC-matricákhoz érintve vagy kódbeolvasással.

BKK megjegyzi, egy tranzakcióval csak egy 10 darabos gyűjtőjegy vásárolható, de egy új vásárlással további gyűjtőjegyeket is vásárolhatunk. A felhasznált jegyek a 80 perces érvényességi idő lejárta után a használt termékek közé kerülnek. A gyűjtőszelvényeket nem lehet más készülékeken megosztani.

A társaság ezen felül azt is bejelentette, hogy május első hétvégéjétől október végéig ismét útnak indulnak a fővárosi nosztalgiajáratok, amelyekre szintén vásárolhatunk digitális jegyet április 23-tól.

A BKK Újpestet és Újbudát villamossal kötné össze

Az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról társadalmi egyeztetés keretében indít kérdőívet a BKK. Az érintettek a kérdőív kitöltése mellett a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezéséről, amely az Európai Unió társfinanszírozásával, az IKOP Plusz program keretében valósulhat meg.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->