A minap jelent meg az iOS 1.7.3-as frissítése, ami azon túl, hogy javítja a telefonok teljesítményét, egy olyan funkciót is bevezet, amivel jóval nehezebb lesz ellopni a készülékünket.

A kaliforniai vállalat telefonjainál gyakran előfordul, hogy egy idő után mindenképpen elkéri a jelkódot, függetlenül attól, hogy arcfelismerést használunk elsődlegesen. Ez a rendszer ráadásul minden esetben kijátszható, ami problémákat okozhat, ha például számunkra idegen helyen tartózkodunk, mivel ha készülékünk véletlenül rossz kezekbe kerül, akkor a biztonsági rendszer igen könnyen megkerülhető.

Ennek azonban vége: mostantól minden esetben kizárólag arcfelismeréssel, régebbi készülékek esetén pedig ujjlenyomat-leolvasással oldhatjuk fel a telefont, ha nem otthon vagy a munkahelyünkön tartózkodunk.

Ráadásul az ezt bevezető „Lopott eszköz védelme” funkciót kizárólag úgy kapcsolhatjuk ki, ha ezt a szándékunkat 60 perc különbséggel kétszer is megerősítjük, szintén arcfelismeréssel.

Drasztikus döntés: fontos funkciót távolítanak el az Apple okosóráiból

Az Apple eltávolítja a véroxigént mérő funkciót a legújabb Apple Watch órákból a Masimo orvostechnikai eszközgyártó céggel folytatott szabadalmi vita, valamint a hozzá kapcsolódó pereskedés miatt.