A november 30-ai hír, miszerint a Walt Disney megveszi a Lucasfilmet megbolygatta a filmes piacot és a dolgok jelen állása alapján azt kell mondanunk, hogy jól tette, hogy a felvásárlás mellett döntött. A cég részvényei közel 50 százalékot emelkedtek az ominózus hír óta, és azóta sem látszik egy komolyabb korrekció lehetősége.

A február elején publikált negyedéves gyorsjelentés (2012. Q4) alapján a cég előző év azonos időszakához képest 5 százalékos bevétel növekedést ért el, és az egy részvényre jutó eredmény tekintetében is felülmúlta a várakozásokat. A jelentésből kiemelhető, hogy a Disney videojáték részlege először hozott nyereséget.

A menedzsment jól bánik a marketing eszközökkel is, hiszen a LucasArts felvásárlása óta gyakorlatilag minden napra jut egy Star Wars-szal kapcsolatos hír. Az már biztosra vehető, hogy újabb trilógiával folytatják a Csillagok háborúját, de hallhattunk már arról is, hogy a főbb szereplőkről külön-külön egész estés mozifilmet készítenek, illetve új rajzfilmekről szóló híreket is megszellőztettek már. Ezzel együtt várhatóak még új Star Wars videojátékok, illetve ajándéktárgyak, és ha azt nézzük, hogy a film illetve a kultusz, milyen rajongótáborral rendelkezik (ha emlékszünk még az előző trilógia bemutatására, amikor az amerikai moziba járó közönség, csak azért vette meg a mozijegyet különböző filmekre, hogy a Star Wars előzeteseket megnézze, majd kisétált), akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez komoly bevételforrást jelent/jelenthet a Walt Disney-nek.

Ezt láthatjuk most a részvények emelkedésében, mivel a tőzsde ugye próbálja a jövőt árazni.

Disney árfolyama
Kép: Solar Capital

Az első negyedéves (2013. Q1) jelentését a cég május 7-én piaczárás után teszi közzé, személy szerint nem várok rossz eredmények sőt, de akik eddig vártak a beszállással egy visszatesztet remélve, azokat most türelemre inteném, hátha mégis negatív meglepetés lesz a jelentés.

Ha a várakozásomnak megfelelően jót jelent, akkor viszont egy jó ideig nem várhatunk még érdemi korrekciót a papírban, hiszen nem lesz miért. A cég stabil, bevételei folyamatosan nőnek, és abban is biztosan lehetünk, hogy a felvásárlásból ki fogja hozni a maximumot.

Akinek viszont a részvénykereskedés már túl lassú, azoknak távoli lejáratú call opciók vételét javaslom.

 

Vetter Péter, Solar Capital