Az Éhezők viadala saga frissen debütált előzményfilmje, Az énekesmadarak és kígyók balladája 44 millió dolláros jegyeladást produkált a bemutató hétvégéjén a tengerentúlon, egész pontosan az Egyesült Államokban és Kanadában – írja a Bloomberg

Az első jegybevételi becsléseket így, még ha alulról súrolva is, de tulajdonképpen hozta a Lionsgate legújabb filmje: 44 és 55 millió dolláros első hétvégi bevételt valószínűsítettek a nagy sikerű Suzanne Collins-kötet legújabb filmes feldolgozásának.

Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája 11 évvel azt követően érkezett meg a mozikba, hogy a Jennifer Lawrence főszereplésével készített eredeti trilógia első részét bemutatták.

Nem csoda, hogy a Lionsgate belevágott az Éhezők viadala előzményfilm elkészítésébe, hiszen a sorozat első három + egy része összesen 3 milliárd dollárt fialt világszerte a mozipénztáraknál.

Énekesmadarak és kígyók balladája – amely már a magyar mozikban is látható – 64 évvel azelőtt játszódik, hogy Katniss Everdeen a testvére helyett önként jelentkezik a viadalra. A film Coriolanus Snow háttértörténetét meséli el, aki később Panem diktatórikus elnöke lesz, valamint magának a disztópikus birodalomnak a fejlődését is láthatják a nézők a filmben. 

Túltolta a Marvel, egyre kevesebben ülnek be filmjeikre

Legújabb filmje még a vártnál is alacsonyabb bevételt generált a mozikban a nyitóhétvégén a Marvelnek. Bővebben --->