A Toyota Camry, az USA egyik jelenleg legkelendőbb autója, teljesen hibrid lesz – értesült a Reuters. A 2025-ös Camry egy 2,5 literes benzinmotort kombinál egy nagyobb teljesítmény leadására hangolt elektromos hajtásrendszerrel.

Mindez tehát azt jelenti, hogy az amerikai piac legkelendőbb szedánjának 2025-ös kiadása már nem rendelkezik többé V6-os benzinmotorral: a típust egyetlen négyhengeres verzióban lehet majd megvásárolni.

A lap hozzátette: ez minden bizonnyal a japán autógyártó egyik eddigi legmerészebb lépése, amellyel nem titkolt szándéka, hogy az amerikai piac szívébe belopja a hibrid technológiát.

A lépés hátterében, miszerint az új Camry egy teljesen hibrid járműcsalád lesz, többek között az áll, hogy a Toyota új Camry modelljével mindenekelőtt szeretne megfelelni a szigorúbb amerikai üzemanyag-fogyasztási szabályoknak.

A négy- és hathengeres belsőégésű modellek elhagyását ezen túl bevallottan az is inspirálta, hogy a Toyota a lehető legtöbbet hozza ki a hibridből mint műfajból. Ezekről David Christ, a Toyota márka észak-amerikai vezetője beszélt a Reutersnek. Az új Camry-modelltől többek között 15 százalékos teljesítménynövekedést várnak elődeihez képest.

Miközben a Toyota felgyorsította az elektromos járműtechnológia fejlesztését, ez korántsem jelenti azt, hogy lemondott volna a hibridekről, már csak azért sem, mert a vállalat szerint a plug-in hibridek iránti kereslet továbbra is jelentős.

A Toyota vezetői kedden Los Angelesben a Toyota legújabb szalonjának megnyitóján mutatták be a Camry kilencedik generációját. Ugyanakkor az autóipari cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra a 2025-ös Camry árazását vagy üzemanyag-hatékonysági adatait, amely jövő tavasszal kerül a szalonokba. 

 

Kína kedvenceivé válhattunk: Európa e-autó nagyhatalma leszünk?

A felek egyelőre hárítanak a német sajtó friss értesüléséről, miszerint Magyarországot választotta a Tesla élvonalbeli pozíciójára törő kínai gigacég, a BYD, hogy felépítse első európai elektromos autó gyárát. A több ország által is vágyott beruházás jelentős gazdaságélénkítést eredményezhet hazánkban. Bővebben --->