A Tesla pert indított Svédország ellen az új járművek rendszámtábláihoz való hozzáférés blokkolása miatt – jelentette hétfőn a Dagens Industri svéd lap. Az amerikai elektromos autógyár szerint a rendszámtáblák lefoglalása a Tesla elleni, minden jogalapot nélkülöző diszkriminatív támadásnak minősül – írja a Politico.

A hivatal sajtószóvivője, Mikael Andersson az Associated Pressnek nyilatkozott:

Mi a svéd közlekedési ügynökségnél nem osztjuk azt a nézetet, hogy a hivatal blokkolta volna a rendszámtáblák kiosztását. Még nem láttuk a keresetet, ezért nehéz számunkra közvetlen kommentárt fűzni hozzá. Meg kell vizsgálnunk és a Tesla érvelését.

keresetben a Tesla azt követeli, hogy a kerületi bíróság 1 millió korona (33 millió forint) bírságot szabjon ki a közlekedési ügynökségre, és kötelezze őt arra, hogy a kerületi bíróság határozatának közlésétől számított három napon belül engedélyezze a Tesla számára a „rendszámtáblák visszaszerzését”.

 

Letarolja a piacot a Magyarországgal kacsingató Tesla-verő cég

A BYD kínai járműgyártó az idén októberben 301 833 új energiával hajtott személyautót értékesített világszerte, ez 38,4 százalékos növekedés 2022 októberéhez viszonyítva, egyben eladási rekord már a hatodik egymást követő hónapban – közölte a BYD magyarországi PR-cége. Bővebben --->