SpaceX felvett egy fiatal csodagyereket a Starlink részlegéhez szoftvermérnöknek – számolt be róla a Business Insider.

A Starlink egyébként a SpaceX műholdas internetszolgáltatása, amely januárban kezdte meg működését Nigériában, az első afrikai piacon.

A 14 éves Kairan Quazi ebben a hónapban végez a kaliforniai Santa Clara Egyetemen. Informatikai és mérnöki tanulmányait 11 éves korában kezdte el.

Kairan Quazi
A jelentkező átment a „technikai kihívásokat jelentő”, de „szórakoztató” interjún

– írja közleményében a vállalat.

A fiú LinkedIn-bejegyzésében arról beszélt, hogy „a világ legmenőbb cégéhez csatlakozott”. A SpaceX a ritka cégek egyike, amely nem a kort veszi alapul az érettség és a képességek meghatározásához – húzta alá.

A posztot nem sokkal azelőtt tette közzé, hogy a Santa Clara Egyetem mérnöki karán diplomázott, ezzel pedig a legfiatalabb ember lett, aki ezt a diplomát megszerezte. A lap információi szerint a fiú édesanyjával együtt tervezi a költözést, hogy a SpaceX-nél kezdjen el dolgozni a washingtoni Redmondban.

  • Quazi rendkívüli útja már kétéves korában elkezdődött, amikor már teljes mondatokban tudott beszélni. A Los Angeles Times szerint az óvodában már a rádióban hallott hírekről mesélt a többi gyereknek és a tanároknak.
  • 9 évesen (harmadik osztályosan!) már nem jelentettek számára elég kihívást az iskolai feladatok, így szülői segítséggel beiratkozott a főiskolára.
Úgy éreztem az egyetemen, hogy azon a szinten tanulok, amilyen szinten tanulnom kell

– mondta.

Quazi néhány hónap múlva az Intel Labs-nél kapott gyakornoki állást, mint mesterséges intelligencia kutató munkatárs, 11 éves korára pedig átiratkozott a Santa Clara Egyetemre, hogy informatikát és mérnöki tudományokkal foglalkozzon.

Tavaly négy hónapot töltött gépi tanulással foglalkozó gyakornokként a Blackbird.AI vállalatnál, ahol több nagy projektben is részt vett.

Célját elérte azzal, hogy megkapta a Starlink mérnöki állását. Az álma ugyanis az, hogy olyan karrierje legyen, amelyben kihívást jelentő kérdésekkel foglalkozik és „radikális innovációt” valósít meg a közjó szolgálatában.

Elon Musk veszélyesnek tartja a ChatGPT-t

Új mesterséges intelligencia alapú chatbotot indít a Twitter és a Tesla vezére, mert politikailag befolyásoltnak tartja a ChatGPT-t. → Bővebben