A 2017-ben megszűnt online pingvines játékhoz, a Club Penguin-hez kapcsolódó titkokat keresve törhették fel hackerek a Disney szervereit.

Mindazonáltal nem az egykori online játékra, hanem a cég belső, vállalati működésére vonatkozóan loptak el 2,5 gigabájtnyi adatot a bűnelkövetők.

Egy anonim felhasználó „belső Club Penguin PDF-ek" néven töltött fel egy linket egy 4Chan üzenőfalra, ami egy 415 MB-os, 137 darab, a médiatársaság szerveiről származó PDF fájlt tartalmazó archívumhoz vezetett. Azonban a Bleeping Computer információ szerint ez csak kis része a hackerek által megszerzett adatoknak.

A cég szervereibe behatolók állítólag  2024 júniusából szereztek információkat a  Disney vállalati stratégiájáról, a reklámterveiről és a cég belső eszközeiről.

Egy névtelen forrás szerint a virtuális támadók hitelesítő adatokkal törték fel a Disney szervereit. 

A hackerek a Helios és a Communicore belső fejlesztési eszközökről szerezhettek információkat. Az adatok egy része a Disney által használt belső weboldalakra mutató linkeket is tartalmazhat, ami további kiberbiztonsági kockázatnak teszi ki a vállalatot. 

A Disney egyelőre nem kommentálta a támadásról szóló híreket.

Vidámparki furfanggal csökkent a Disney vesztesége

A világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának részvényenkénti nyeresége egyes tételek nélkül 1,21 dollárra nőtt a március 30-ával zárult időszakban.

A részletekről ITT írtunk bővebben.