Egészségügyi okokból és azért, hogy több időt tölthessen a családjával, lemond minden cégbeli tisztségéről Bao Fan, a bank korábbi elnök vezérigazgatója – áll a bank, a China Renaissance Holdings közleményében.

A vállalat azt is közölte, hogy a bank társalapítója, Xie Yi Jing veszi át Bao Fan legfontosabb feladatait.

Bao úrnak nincs konfliktusa az igazgatótanáccsal, lemondásával kapcsolatban nincs más megosztanivalója – tette hozzá a vállalat.

A bank bejelentéséről és a legfrisseb eseményekről beszámoló BBC emlékeztet, Bao Fan tavaly februári, megmagyarázhatatlan eltűnése sokkolta a kínai üzleti életet.

Fan Bao egykor Kína egyik legismertebb bankára volt, akinek ügyféllistáján olyan internetes óriások szerepeltek, mint például az Alibaba.

Februárban a China Renaissance bejelentette: az igazgatótanács arról értesült, hogy Fan Bao együttműködik a Kínai Népköztársaság egyes hatóságai által folytatott nyomozásban. Mindez pedig nem érinti a bank eddigi működését.

Felszívódott a kínai bankvezér, zuhant az árfolyam

A China Renaissance részvényei durván bezuhantak, miután kiderült, hogy nem találják Bao Fant, a befektetési bank elnökét. Nem ő az első, aki eltűnt a kínai milliárdos üzletemberek közül.

A részletekről ITT írtunk bővebben.