A leggazdagabb erdélyi magyar továbbra is Teszári Zoltán - idézi a Maszol a Fanatik hírportál listáját. A telekommunikációban és médiában utazó Teszári a Digi-csoport többségi tulajdonosa, vagyonát a Capital gazdasági napilap 740-800 millió euróra (284-307 milliárd forint) becsülte 2021-ben. (A magyarországi Digi-csoportnak 2021 óta már a magyarországi 4iG Nyrt. a tulajdonosa - a szerk.)

Teszári ezzel a magyarországi A 100 leggazdagabb kiadvány listáján a 3. leggazdagabb lehetne. Előtte csak Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor szerepelne.

Az erdélyi lista második helyezett szintén nagyváradi, ifj.Mudura Sándor. Vagyonát apja, a román sajtóban Alexandru Muduraként emlegetett, 2014-ben elhunyt id. Mudura Sándor alapozta meg. A Mudura család nyitotta az első nagyváradi plázát, a Lotus Centert. Ifj. Mudura Sándor vagyonát, aki jelenleg több bevásárlóközpont, egy irodaház és több étterem tulajdonosa, 100-110 millió euróra becsüli a Fanatik.

A dobogóra Pálfi Miklós fért még fel, 90-110 millió euróra becsült vagyonával. Pálfi a Romaqua társtulajdonosa, amelynek portfóliójában szerepel a legismertebb romániai ásványvíz, a Borsec is. A vállalat, amelynek másik tulajdonosa egy román üzletember, üdítőket és söröket is gyárt, illetve forgalmaz.