A Timothée Chalamet által alakított Willy Wonka történetét feldolgozó filmtől előzetesen 35 millió dolláros bevételre számítottak a szakértők az első hétvégéjén, azonban a musical a várakozásokat felülmúlva 39 millió dollárral zárt az Egyesült Államokban, amivel a 125 millió dolláros költségvetésű film az első helyen végzett megelőzve az Éhezők viadala: Az énekesmadarak és kígyók balladáját is – írja a CNN.

A film világszerte már több mint 150 millió dolláros bevételnél jár. Az 1964-es Charlie és a csokigyár könyv előzményeként született film a fiatal Willy Wonka elindulását követi nyomon.

Timothée Chalamet már a harmadik olyan színész, aki Wonkaként látható a mozivásznakon: 1971-ben Gene Wilder, majd 2005-ben Johnny Depp is eljátszotta már a csokigyárost.

A filmet a kritikusok és a közönség is kedvezően fogadta: a Warner Bros. szerint elsősorban a 25 év alatti nők körében volt népszerű. A mozifilm emellett az ünnepekre készülő gyermekes családok körében is nagy vonzerővel bír, mivel ki vannak éhezve az olyan könnyed filmekre és musicalekre, mint amilyen a Wonka is.

„A elkövetkező hetekben a Wonka a kötelezően megtekintendő filmek listáján lesz a családoknál. Az eddig kapott nagyszerű kritikák hosszú távú játszhatóságot biztosítanak a filmnek” – mondta Paul Dergarabedian, a Comsore vezető médiaelemzője.

film már a magyar mozikban is megtekinthető.

(Kiffer Anna)

Drágulnak a mozijegyek, akár 10 ezer is lehet egy belépő

Az infláció, a megnövekedett költségek és a sztrájkok miatt megritkult filmkínálat miatt ismét árat emel a Cinema City. Bővebben --->