Elon Musk már megkezdte a nagyközönség megdolgozását a különleges, trapezoid formájú, holdjáró-szerű jármű hirdetésével, ami alapvetően egy pickup, ránézésre egy személyautó óriási tárolótérrel. A típust már 2019-ben bemutatták, beinduló gyártás első példánya nemrég készült el, azonban most Elon Musk a cég dolgozóiank írt levelében, melyhez a CNBC is hozzájutott, azt írja, hogy a jármű kemény éleinek, szögletes vonalainak gyártása még nem tökéletes, ezredmilliméteres pontosságra van szükség.

Különleges forma

Kétségtelen, hogy ilyen határozott élek szinte páratlanok a járműgyártásban: még a nálunk az előző rendszerben elterjedt doboz formájú autóknák (Wartburg, Lada) is volt egy kis lekerekítés az éleknél. A Cybertruck azonban pont a formájától különleges, nem az volt a szempont, hogy áramvonalas legyen és így minél kisebb legyen a légellenállása: ez a belsőégésűeknél lett kiemelt szempont a 70-es évek olajválságai után.

A gyártás megszervezése mint reklám

A Tesla második negyedéves jelentésében az szerepelt, hogy a gyártóberendezések felszerelése folyik a texasi, austini gyárban, és még az idén szeretnék megkezdeni a tömeggyártást. Kétségtelenül egy új típusnál, pláne, ha maga az autógyártó cég is viszonylag új, sok munka akad a gyártás megszervezésekor, de míg más gyártók ezt csendben végzik, Elon Musk beszámol ezekről, ami akár egy ingyenes reklámnak is tekinthető.

Az árazás izgalmai

Valószínűleg nem véletlen, hogy a vételárat sem tették közzé: nyilván nem olyan nehéz kiszámolni egy olyan árat, ami a piacon is megfelelő, de elegendő profitrést is tartalmaz, a leendő vásárlók izgalmának fokozására viszont remek módszer az időhúzás, főleg, ha végül nem túl magas, csalódást keltő árral állnak majd elő.