A Sziget Fesztivált is üzemeltető Superstruct Entertainmentet 1,3 milliárd fontért vásárolhatta meg egy amerikai magántőkealap a Providence Equity Partners részvényalap tulajdonosától a Financial Times értesülései szerint – bár a pontos vételárat nem hozták nyílvánosságra a felek.

Nagy-Britanniában és Európában több mint 80 fesztivál – mint a németországi Wacken Open Air, vagy a dán Tinderbox – rendezéséért felelős a Superstruct Entertainment nevű vállalkozás, amelynek rendezvényeire csak tavaly 7 millió member látogatott el. Jól lászik, hogy a covid járvány okozta visszaesés után hamar visszaállt a fesztiválozói hajlam.

A befektetési csoport úgy véli, hogy „jelentős növekedési lehetőségek” rejlenek a Superstruct számára – mondta a közleményben a KKR európai magántőke-részlegének társvezetője, Philipp Freise

A Superstruct eladása az egyik legnagyobb kivásárlási ügylet Európában ebben az évben,

ami hozzátesz az üzletkötések fellendüléséhez, miután a magasabb kamatlábak megnehezítették a tranzakciók végrehajtását.

A tranzakció részeként a Providence 250 millió eurót fektet be a Superstructba. A közlemény szerint

„Az élő szórakoztatás iránti kereslet jelentősen megnőtt az elmúlt évtizedben, és várhatóan tovább fog bővülni, mivel a fogyasztói kiadások továbbra is az áruktól az élmények felé tolódnak el.

A KKR támogatja a Superstructot a fejlesztés következő szakaszában, mint az egyik kulcsszereplőt egy rendkívül széttagolt szektorban, amely folyamatosan növekszik és terjeszkedik.”