Osama Rabie, a Szuezi-csatorna hatóság vezetője szerint a projekt célja, hogy bizonyos egysávos szakaszokat kétsávos átkelőkké alakítsanak át. A javaslatok egy 2021-ben, az Ever Given óriáshajó megfeneklése után nyilvánosságra hozott tervezetre épülnek.

Egyiptom közel tíz évvel ezelőtt fejezte be a csatorna 8 milliárd dolláros bővítését, amelynek célja az volt, hogy csökkentsék a várakozási időt és több hajót vonzzanak be – írja a Bloomberg. A kezdeti megvalósíthatósági tanulmányokat már benyújtották az egyiptomi elnöknek, azt azonban továbbra sem tudni, hogy a bővítés mennyibe kerülhet, valamint azt sem, hogy mikorra ütemezhetik a projekt befejezését.

A csatornából származó bevételek erősen megcsappantak, miután a jemeni húszi fegyveresek célba vették a Vörös-tengeren közlekedő hajókat.

A megvalósíthatósági tanulmányt jelenleg két vállalat, az ACE Moharram-Bakhoum és a Dar Al-Handasah készítik a projektről és a lehetséges partnereket is mérlegelik. 

Már az adatbiztonságot is veszélyeztetik a jemeni lázadók

Komolyan megkárosították az Európát Ázsiával összekötő víz alatti kábeleket a jemeni lázadók, a vezetékeket ért támadás zavart okozhat a két kontinens közti kommunikációban. A terroristák négy telekommunikációs cég kábeleit károsították meg.
Ha többre kíváncsi, ide kattintson--->