A projekt befektetői és szakmai partnere is a Duna Aszfalt Zrt. Az új út alapkövét Felix Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke és Hakainde Hichilema, a Zambiai Demokratikus Köztársaság elnöke a Luapula folyó leendő határhídjánál tette le, a GED Afrika vezetőségével együtt. A közlemény szerint ezzel a Kasomeno-Mwenda (KMTR – Kasomeno-Mwenda Toll Road) út építése egy újabb mérföldkőhöz érkezett – írja a Magyar Építők.

beruházás során egy 184 km hosszú autópályát korszerűsítenek, építenek és bővítenek. Az új út egy 345 méteres ferdekábeles hídon is átvezet majd. Közel 500 kilométerrel csökkenti a kereskedelmi fuvarozók útját Haut-Katanga és Dar es Salaam között.

A projekt további részét képezi egy egymegállásos határállomás raktárral és parkolással, valamint egy kiépített útdíjfizetési rendszer és a hozzákapcsolódó infrastruktúra, továbbá a szociális hálózat támogatása. 

A közlemény szerint egy úttörő jellegű infrastrukturális projekt jött létre, amelyben kettő, 25 évre szóló PPP-koncessziót kötött a GED Africa Ltd. valamennyi leányvállalata és a Kongói Demokratikus Köztársasággal és a Zambiai Köztársasággal, külön koncessziós megállapodások szerint.

A közlemény szerint Charles l. Milupi, Zambia infrastrukturális, lakásügyi és városfejlesztési minisztere azt mondta, összehangoltan dolgoznak  kollégájával, Alexis Gizaro Muvunival a Kongói Demokratikus Köztársaságból, hogy a lehető legrövidebb időn belül, a nemzetközi szabványnak megfelelően valósítsák meg a projektet.

Klaus Findt, a GED Africa vezérigazgatója hozzátette, a GED Africa és a Duna Aszfalt „büszkén jelenti be a határállomásról szóló megállapodás véglegesítését, amely a projekt következő fontos lépését jelenti”.