Robbanás történt szombat reggel a Kercsi-szorosban található, Krímre vezető hídon, ami az Ukrajnában harcoló orosz csapatok utánpótlásának fontos útvonala. Egy vonatszerelvény borult lángokba, egyelőre nem lehet tudni, mi okozhatta a tüzet - írja az Index külföldi források alapján.

A Krími Vasút (KZD) sajtószolgálata közölte, hogy a tehervonat végében egy üzemanyagtartály kapott lángra. A mozdonyt és a vagonok egy részét a kercsi állomásra szállították. A vészhelyzeti műveletek folyamatban vannak – áll a közleményben. Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság pedig a következő tájékoztatást adta: egy teherautó felrobbanása következtében részlegesen beomlott a krími híd két közúti hídlábköze és kigyulladt egy vasúti szerelvény hét üzemanyagtartálya. A terrorizmusellenes bizottság szerint a híd hajózható része feletti ív nem sérült meg. Helyszínelők dolgoznak a robbanás okának megállapításán. Az első adatok szerint a történteknek nincsenek áldozatai, az anyagi kár felmérése folyamatban van. Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte egy kormánybizottság felállítását az incidens okainak megállapítására és a következmények felszámolására. 

Bár egyelőre nem tisztázott, hogy szándékos támadás okozhatta-e a robbanást, azonban korábban Oleg Zsdanov ukrán katonai szakértő azt nyilatkozta: jobb lerombolni a Krím-félszigetre vezető hidat, hogy ezzel elvágják a megszállók utánpótlási útvonalait. A szakértő kiemelte, hogy ez egy fájdalmas lépés, azonban a Herszonban, Berdjanszkban, Melitopolban, Mariupolban, Zaporizzsjában és Krivij Rihben harcoló orosz csapatok is ezen a hídon keresztül „táplálkoznak”.