A BAFA adatai szerint belföldön tavaly 17,3 millió tonna benzint értékesítettek, 416 ezer tonnával többet, mint az előző évben. 

A 2020-AS PANDÉMIÁS MÉLYPONTHOZ KÉPEST EZ KÖZEL 1,1 MILLIÓ TONNÁS NÖVEKEDÉST JELENT.

koronavírus-járványt megelőző években a benzinfogyasztás csökkenő tendenciát mutatott: 2010-ben még 19,6 millió tonna volt az éves felhasználás.

AZ UBA SZÖVETSÉGI KÖRNYEZETVÉDELMI ÜGYNÖKSÉG AZ EMELKEDŐ BENZINFOGYASZTÁST ELSŐSORBAN A TAVALYI FUTÁSTELJESÍTMÉNY NÖVEKEDÉSÉNEK TULAJDONÍTJA.

A müncheni székhelyű Ifo Intézet több lehetséges tényezőt is lát a fejlemények mögött, egyebek között a forgalom növekedését. Másrészt 

SZEREPET JÁTSZOTT BENNE A DÍZELRŐL A BENZINRE VALÓ ÁTÁLLÁS IS AZ EGYES DÍZEL MODELLEKRE KIMONDOTT BEHAJTÁSI TILALOM, ILLETVE A DÍZELÜZEMŰ JÁRMŰVEK ANYAGI ELŐNYÉNEK CSÖKKENÉSE IS.

Az intézet kimutatásai szerint megnőtt a nagyobb tömegű benzines autók száma és részaránya is.

német autóklub, az ADAC nyilvántartásai alapján megnövekedett a benzines autók száma, beleértve a benzin-hibrid kivitelű autókat is. 

AZ ÚJ AUTÓK FORGALOMBA HELYEZÉSI ADATAIT A BENZINES ÉS A BENZIN-HIBRID KATEGÓRIÁK VEZETIK SZÁMBAN ÉS RÉSZARÁNYBAN.

A benzineladások növekedésével párhuzamosan egy másik tendencia is folytatódott: 2023-ban az E10 szuperbenzin első alkalommal, 25,9 százalékkal a benzineladások több mint negyedét tette ki. 2022-ben az arány még 23,7 százalék volt, öt évvel ezelőtt pedig még 13,7 százalék. Az E10 akár 10 százalék bioüzemanyagot is tartalmazhat.

(MTI)