Többségi, hatvan százalékos tulajdont szerzett a Gloster a pécsi székhelyű Lanoga Kft.-ben, ezzel Szeged és Kecskemét mellett egy harmadik vidéki irodája is lesz az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai IT-cégnek.

A mostani akvizíció, a kilencedik az elmúlt három évben. Ez a fúzió fontos szerepet játszik a Gloster nemzetközi, DAH régióban történő terjeszkedési terveiben: a pécsi iroda jelenlegi tevékenysége mellett a nemzetközi szoftverfejlesztést is támogatja majd, amelynek érdekében elsősorban szoftverfejlesztési területről várhatóan 50 szakember csatlakozik majd a pécsi irodához.

A Lanoga Kft.-t 2009-ben alapították saját fejlesztésű szoftverekkel támogatja a hazai magánegészségügy szereplőit.

A Lanoga legsikeresebb terméke a Medici elnevezésű vállalatirányítási rendszer, amit Európa vezető orvosdiagnosztikai szolgáltatói is használnak.

Nagyon sűrű az év vége, az előző héten vásároltuk fel a müncheni székhelyű G-plus Consulting GmbH-t, amivel a VW és az Audi közvetlen beszállítói lettünk  – mondta Szekeres Viktor, a Gloster igazgatóságának elnöke a tranzakció kapcsán.

Az akvizíció után a cég Gloster-Lanoga Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, a cég ügyvezetője változatlanul Fischer Norbert lesz, aki egyben a Gloster pécsi fejlesztőközpontjának vezetője lesz, emellett a cégcsoport innovációs igazgatói pozícióját fogja betölteni. Mint írták, három év alatt 50 fejlesztővel bővítik majd a csapatot.