vállalat a hajtásláncrendszerek és alkatrészek piacvezető beszállító cége. A 29 ezer négyzetméteres létesítmény, melyet a cég magyar leányvállalata, a GKN Automotive Hungary Zrt. épített, egy gyártási és logisztikai csarnokból, egy irodaépületből, továbbá egy tesztelési lehetőséget és fejlesztési célokat kiszolgáló mérnöki központból fog állni – írja a vállalat közleményében.

Az októbertől üzemelő gyár féltengelyek gyártásáért fog felelni, és decemberig várhatóan 230 ezer darabot szállítanak ki belőle az ügyfeleknek, ezt a gyártási kapacitást pedig a későbbiekben tovább növelik.

Hosszú távon az új üzem fontos szerepet fog játszani az elektromos autókhoz szükséges alkatrészek iránti növekvő igényben.

A toborzás eredményeképpen mintegy 200 új munkahely fog létrejönni, az üzem mérnököket, karbantartási-, minőségbiztosítási- és tesztelési területen dolgozó technikusokat, összeszerelő szalagmunkásokat és anyagmozgatókat vár.

A pénteki gyáravatáson Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter azt mondta, a vállalat a mintegy 52 milliárd forintos zöldmezős beruházás keretében megépülő üzemével a BMW-t, a Mercedes-Benzt, a Suzukit és a Volkswagent szolgálja ki a jövőben.

Az idei 200 új munkahely mellett a projekt második fázisának befejeztével 2026 végéig ez a szám 1500-ra bővül.

A miniszter kiemelte, hogy a beruházásért erős volt a nemzetközi verseny, melyet Magyarország nyert meg. Rámutatott, hogy az autóipar már régen a hazai gazdaság gerincoszlopát jelenti, tavaly a szektor termelési értéke először érte el a tízezer milliárd forintot, és a jelek szerint ez a lendület ki fog tartani, annak ellenére, hogy az autóipar rendkívül nehéz helyzetben van – tudatta az MTI.

A miniszter azt is elmondta, hogy a brit cégek több mint 50 ezer embernek adnak munkát Magyarországon, a kétoldalú kereskedelem volumene pedig tavaly megközelítette a hatmilliárd eurót.

Gigászi magyarországi beruházást jelentett be a Samsung SDI

Az ország valaha volt legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása jön létre állami támogatással - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
Bővebben--->