A dán gyógyszeripari vállalat, a Novo Nordisk mérföldkőnek számító lépésként jelentős, 2,1 milliárd eurós beruházást fog megvalósítani a franciaországi Chartres városában. A Párizstól 80 kilométerre tervezett építkezés létrejöttéhez a fogyókúrás szerek gyártója stratégia szövetséget kötött Emmanuel Macron francia elnökkel – írja az Euronews

A Novo Nordisk a tervek szerint azért bővíti franciaországi üzemét, hogy növelje gyártókapacitásait, minél többet termelve a nagy sikerű fogyókúrás gyógyszerekből.

A beruházás a jelenlegi elképzelések alapján megduplázza a chartres-i telephely méretét, és 2028-ig 500 új munkahelyet teremt. Mindez pedig abszolút illeszkedik Emmanuel Macron elnök koncepciójába, aki szeretné a francia ipart újból felvirágoztatni.

Novo Nordisk jelenleg Európa egyik legértékesebb vállalata, amely a cukorbetegség elleni gyógyszerein belül újabban az elhízás elleni készítményeiről lett széles körben ismert. A szóban forgó szer többek kötött bizonyított már az Egyesült Államokban, Dániában, Németországban és Norvégiában is.

A Novo Nordisk gyógyszeripari vállalat Ozempic injekcióját tartja egy nő 2023. november 19-én Varsóban
A Novo Nordisk gyógyszeripari vállalat Ozempic injekcióját tartja egy nő 2023. november 19-én Varsóban
Kép: Getty Images / NurPhoto / Jaap Arriens

A termék úgy segíti a fogyást, hogy az inzulinelválasztás serkentésével erős étvágycsökkentőként hat.

A Goldman Sachs előrejelzése szerint az elhízás elleni szerek iránti globális kereslet egyre fellendülőben van: a piac becsült értéke 2030-ra akár 100 milliárd dollárra is nőhet.

Halált okozhat a népszerű étvágycsökkentő hamisított változata

Tovább gyűrűzik az Ozempic-botrány a szomszédos országokban: a fogyókúrázók által zsákszámra vásárolt étvágycsökkentő gyógyszer hamisított változatait az osztrák és német hatóságok egyelőre nem tudják kiszűrni a forgalomból. Bővebben --->