Néhány hete nyújtott be a kormány egy olyan törvénymódosítást, ami alapján a Gazdasági Versenyhivatal az általuk alapvető jelentőségűnek minősített cégeket eladásra kötelezheti.

A törvényjavaslat nagy vihart kavart a vállalkozók körében, még maga Parragh László, az Iparkamara elnöke is úgy nyilatkozott: megérti az aggodalmat. Tegnap azonban a Válasz Online arról értesült, hogy a Törvényalkotási Bizottság csütörtöki tárgyalásán már módosított jogszabályokat tárgyalnak, amelyek között már a vitás paragrafusok nem szerepelnek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban újságíró kérdésre a Kormányinfón megerősítette, valóban nem tárgyalnak a markánsnak vélt pontokról.

Mint mondta, az érintett módosításokkal kapcsolatban az érintett gazdasági szereplők inkább kontra, mintsem pro érveket hoztak fel, és jelenleg is vita folyik róluk.

 

Visszaélés a napenergiával – a GVH-hoz fordult az Integritási Hatóság

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul az Integritás Hatóság, miután egy bejelentés nyomán feltárták, hogy több napelemekkel foglalkozó cég összejátszik az uniós pályázatokon.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->