A tranzakciót követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként működik tovább, ugyanakkor önálló entitás marad – írja a bank közleményében. A Fundamenta ügyfelei a továbbiakban a bank előnyeit is élvezhetik, hosszú távon pedig új befektetési, biztosítási és hiteltermékekhez is hozzáférhetnek.

Az MBH Bank közölte, hogy az akvizíció 480 ezer új ügyfelet, 530 milliárd forint hitel-, valamint 570 milliárd forint betétállományt jelent a számára. Közölték, hogy a lakás-takarékpénztár felvásárlásával a bank tovább erősítheti piaci szerepét az energiakorszerűsítési hitelezésben, és a társasházi felújításokban.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Fundamenta megvásárlása fontos állomás abban, hogy megvalósuljon a bank növekedési stratégiája. Ugyanakkor „a tranzakció igazi nyertesei a két hitelintézet ügyfelei lesznek, akik hosszú távon még több csatornán, még szélesebb termékpalettához férhetnek majd hozzá” – szögezte le az elnök-vezérigazgató.

MBH Bank: kiemelkedő az érdeklődés az első nemzetközi kötvény iránt

Az MBH Bank végül 350 millió euró össznévértékű ajánlatot fogadott el, több mint fele arányban nemzetközi tőkepiaci szereplőktől. A mostani kötvénykibocsátás jelentős mérföldkő a bank nemzetközi piaci szereplővé válásában. Bővebben >>>