Tovább bővíti az Aldi a saját logójával ellátott ruhakollekcióját: limitált kiadású sportruházati termékcsaládot indított Aldi Originals néven. A termékeket először online voltak elérhetőek, de órák alatt elkapkodták őket, november végétől pedig a brit boltok polcain is ott vannak a Grocery Gazette kiskereskedelmi oldal cikke szerint.

 

A termékek között van pulóver, tréningnadrág, edzőcipő és zokni is, de karácsonyra már egy ünnepi pólóval is gazdagodik a kínálat. A legolcsóbb termék a zokni, amelyet 2,49 fontért, azaz közel 1200 forintért árulnak, a legdrágább pedig a cipő, amelyért 14,99 fontot, azaz több mint 7 ezer forintot kell fizetni. A brit Aldi szóvivője szerint az ünnepi időszak közeledtével szerették volna bebizonyítani, hogy nem kell méregdrága termékeket venni. Arra számítanak, hogy a termékcsalád rendkívül népszerű lesz, ráadásul a termékek a Specialbuys-program keretében lesznek kaphatóak, azaz csak bizonyos mennyiségben lesznek a boltokban elérhetőek.

 

Az Aldi egyszer már előrukkolt egy Aldimania névre keresztelt ruházati termékcsaláddal, amely többek között Aldi logóval ellátott kapucnis pulóverekből, zoknikból és pólókból állt. A kollekció olyan népszerű volt, hogy órákon belül elfogyott. Szeptemberben a magyar boltokban is megjelentek ezek a ruhaneműk, a pulcsi 6000 forintba, a cipő szintén 6000 forintba, a papucs 2000 forintba került. 

Viccnek indult

Az élelmiszerboltok logóival ellátott ruhákkal elsők között a Lidl jelent meg. A cég azonban eredetileg pusztán április tréfának szánta, hogy betette a kínálatába az a kék-sárga színekben pompázó edzőcipőt.

Kép: Lidl

A látványtervet azonban olyan lelkesen fogadta a publikum, hogy később négyszázat le is gyártottak belőle, és egy nyereményjátékon keresztül osztották szét.A cipőt korlátozott számban elkezdték árulni is és szinte azonnal kultikus ruhadarab lett. Belgiumban például pár óra alatt elkapkodták a kétezer pár cipőt. Sőt, akkora volt a kereslet, hogy akár százszoros áron árulták őket az interneten.

 

A cipő mellé aztán szép sorban újabb darabok csatlakoztak: 2020 októberében a magyar boltokban is megjelentek a Lidl saját márkás ruhakollekciójának darabjai, így például a cég logójával ellátott cipő, póló, papucs, zokni és leggings. Ehhez a sorhoz csatlakozott decemberben a brit piacon a Lidl-logóval ellátott karácsonyi pulóver. A cég logója mellett karácsonyi motívumokkal díszített pulóverek a boltlánc 2020-as karácsonyi reklámfilmjében is szerepeltek.