A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében azt írja, hogy az utalványra mindenki jogosult, aki teljes áru, illetve kedvezményes Budapest-bérletet vásárolt korábban, ideértve a tanulókat és a nyugdíjasokat. Az utalványt március 31-ig a BKK ügyfélközpontjában vehetik át az érintettek a bérlet vagy a tranzakcióazonosító és az adóazonosító jel felmutatása ellenében.

Az utalvány egy éven bármilyen BKK-termék, illetve Pest vármegye- és országbérlet vásárlására használható fel. A Tájékoztatás szerint a BKK kibővíti a kompenzáció mértékét azoknál, akik március 1-jén érvényes éves vagy szemeszterbérlettel rendelkeznek és az agglomerációból ingáznak Budapestre, vagy fordítva.

Azok a felnőttek, akik a feltételeknek megfelelnek, azok a bérletük lejáratáig hátralevő időnek megfelelően havonta számított 8500 forint értékű BKK-utalványt vehetnek át.

Vagyis ha valakinek például még hat hónapig érvényes a bérlete, az hatszor 8500, vagyis 51 ezer forint utalványra jogosult.

Azok a tanulók pedig, akik éves bérlettel rendelkeznek, ugyanilyen számítási rendszer szerint havi 3 ezer forintos, szemeszterbérlet esetén pedig 15 ezer forintos kompenzációra jogosultak – közölték.

 

 

 

Ne feledje, mától ennyivel úszhatja meg a tömegközlekedést

Március 1-jétől új időszámítás kezdődött a közösségi közlekedésben. A mostantól érvényes új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállás miatt egy időre szünetelt a jegyértékesítés.
Ha többre is kíváncsi, itt olvashat bővebben--->