Az ALDI Magyarország arról tájékoztatott, hogy valamennyi magyarországi üzlettel szemben, nyitva lesznek az egységeik szenteste napján – igaz, csak déli 12 óráig. A közlemény szerint így a korábbi évekhez hasonlóan a cég munkavállalóinak 75 százaléka pihenőnapot tart, negyedük pedig „a jogszabályoknak megfelelő túlórapótlékban részesül.”

Ugyanakkor azt is közölték, hogy december 22-én és 23-án valamennyi áruház egy órával tovább lesz nyitva a megszokottnál, de legfeljebb 22 óráig. Szintén rövidített lesz a nyitvatartás szilveszterkor, 16 órakor zárnak be aznap.

Az ALDI az első hazai vállalat, ami az üzleteinek egységes december 24-i nyitva tartása mellett döntött. A SPAR köztes megoldást választott: a legtöbb üzlete zárva tart, míg más egységei rövidített nyitvatartással üzemelnek.

Ugyanakkor a Penny, a Rossmann, a Lidl, a JYSK és a DIEGO viszont egyáltalán nem nyitnak ki december 24-én.

Megy tovább a verseny: ki nem nyit ki még ki december 24-én?

Áttörésként értékeli a szenteste napján a bolti dolgozóknak pihenőnapot kezdeményező Egyenlő.hu, hogy a Lidl után immár egy másik nagy élelmiszerkereskedelmi lánc, a Spar is úgy döntött: zárva marad december 24-én. A szakszervezet szerint ez nem okoz majd érdemi hatást a lakosság ünnepi fogyasztásában.