Az Adria IC a Keleti pályaudvarról indulva a Balaton déli partján át halad, az országhatárt elérve pedig a Dinári-hegységben, közel 900 méteres magasságban halad át a hágókon, majd Split központjába, a horvát tengerpartra fut be.

Nem éppen rövid távolságról van szó, így a korábbi évekhez hasonlóan most is étkezőkocsi gondoskodik az utasok kényelméről. A vonaton a Mastercard, Maestro, Visa, American Express, KCB és Union Pay kártyatípusokat fogadják el, míg a SZÉP-kártyás - OTP, MKB, K&H, MBH SZÉP-kártyás - fizetés csak Magyarország területén lehetséges – írja a MÁV-ra hivatkozva a Pénzcentrum.

A büfékocsi árlistáját böngészve pedig az is kiderül, hogy az elmúlt évekhez képest jócskán meg is drágult a választék. A Pénzcentrum összehasonlítása szerint miközben tavaly egy pár virsli két mini bagettel csak 690 forintba került, addig idén 109 százalékkal többe, 1443 forintba.

Jelentősen megdrágult a gyümölcsleves is, ami 114 százalékkal drágult meg: 1090 forintról 2340 forintra. A legkisebb mértékben a somlói galuska drágult, mindössze 11,1 százalékkal.

A presszókávé 86 százalékkal, míg a csapolt korsó Borsodi 14,7 százalékkal kerül többe annak, aki idén Horvátországba vonatozik.

Elindult a MÁV „csúcsjárata”, hatalmas az érdeklődés

Kedd este startol Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Már a legelső idei járat közel teltházzal közlekedik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→