Nem engednek a minőségből a hazai húsüzemek, az idei szilveszteri szezonra is széles virsli kínálattal várják a vásárlókat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a virsli választásakor is érdemes a magyar termékeket előnyben részesíteni. A hazai gyártók termékei megbízhatóak és magas minőséget képviselnek.
Bár a virsli egész évben keresett termék, az év közben fogyasztott mennyiség meg sem közelíti az év végi, szilveszteri igényt.
Kapcsolódó
Ez vállalkozástól és mérettől függően elérheti a teljes éves mennyiség 25 százalékát, a kisebb húsfeldolgozó üzemek esetében pedig még ennél is magasabb lehet az arány. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a slágertermék vélhetően az idén is az enyhén füstölt juhbeles, roppanós és a frankfurti virsli lesz, de a bécsi virsli is kedvelt ebben az időszakban. A fogyasztók továbbra is keresik a sajtos, chilis ízesítésű termékeket.
Az állandó vásárlók hűsége töretlen, ők az ünnepek előtt mindig visszatérnek a megszokott henteshez, ahol a kisebb húsüzemek termékeit keresik. Ezek az üzemek a magasabb alapanyag árak mellett sem változtatnak a termékeiken, állandó és egyenletes minőséget biztosítanak.
Bár drasztikus alapanyag áremelkedés nem volt az idei évben, a folyamatosan emelkedő bolti árak miatt a fogyasztói kereslet visszaesett. Az élelmiszerláncokban forgalmazott saját márkás termékek térnyerése egyértelmű, alacsonyabb áruk miatt ezek a megbízható, de egyben átlagos, közepes minőségű termékek a legkeresettebbek. A feldolgozóüzemek tapasztalatai szerint azonban az ünnepek idején a kereslet a magasabb minőségű termékek irányába tolódik el.
Ha igazán jó virslit szeretnénk vásárolni
A virsli választásakor is érdemes a magyar termékeket előnyben részesíteni. A hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek.
Ha igazán jó minőségű virslit szeretnénk vásárolni, keressük a megbízható gyártókat, a vásárlás előtt pedig érdemes az összetevőket is elolvasni, mert a hústartalom egyben a minőséget is garantálja. Ha egy virslit nagyon alacsony áron kínálnak, élni kell a gyanúval, hogy annak a minősége is silány lesz.
A virsli összetételét egyébként a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza.
Az előírások közül a legfontosabb a hústartalom:
- a késztermékre vonatkoztatva legalább 51 százalék;
- ha a hústartalom alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek.
A jó minőségű termék kiválasztásához javasolják a fogyasztóknak, hogy az előrecsomagolt virslik esetében a termék hátoldali címkéjén keressék a HU oválbélyegzőt, amely a hazai üzemet jelöli, emellett az összetevőknél is érdemes ellenőrizni a hústartalmat, áll a kamara közleményében.
Tudja már, hol tölti a szilvesztert? Akár csobbanhat is egy nagyot
Idén több termálfürdőben is éjszakai bulival készülnek a szilveszterezőknek. Erről itt olvashat többet >>>Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Döbbenetes mi derült ki a Covid-oltásokról, brutális mellékhatásokra figyelmeztetnek a szakértők
Kiszámolták: így teljesít egymillió forint FixMÁP és MÁP Plusz állampapírban
Borzasztó tragédia a Városligetben: meghalt Csudai Sándor fotóriporter
Bejelentés érkezett a SZÉP-kártyákról: őrült költési roham várható, az oka is kiderült
Újabb sokk a bevásárlásnál: már ezek a kedvenceink is érintettek
Csendben kicserélnek: a munkanélküliség következő hulláma már a láthatáron, csak így lehet talpon maradni
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Borította az asztalt a patinás gyártó vezére: ebből a kategóriából teljesen eltüntetik a belső égésű motoros autókat
Itt a vége: négyszáz év után lehúzzák a rolót, nem lehet többé levelet feladni a postán